Op zondag een auto kopen en verzekeren

Een auto verzekeren op zondag was tot een enkele jaren geleden onmogelijk. Tegenwoordig is het echter geen probleem meer. Heb je een auto gekocht? Dan kun je die auto ook op zondag verzekeren bij online autoverzekeraars. De verzekering kun je dan direct online een afsluiten. Wat gebeurt er verder als je online een verzekering afsluit bij een online autoverzekeraar? Dan ontvang je van de autoverzekeraar een mail met het verzekeringsbewijs. Je kunt dit verzekeringsbewijs uitprinten. Zo kun je het verzekeringsbewijs laten zien als iemand je vraagt om het verzekeringsbewijs te tonen.

Je huidige polis omzetten

Waarschijnlijk is de gekochte auto niet je eerste auto. Je hebt dus een verzekeringspolis van je vorige auto. Je kunt de op gekochte auto dan laten bijschrijven op je verzekeringspolis. Uiteraard kun je dit eenvoudig online doen bij je autoverzekeraar. Bij het bijschrijven van de op gekochte auto bij je huidige verzekeraar hoef je minder gegevens in te vullen dan bij het verzekeren van de nieuwe auto bij een nieuwe autoverzekeraar. Vaak wordt door je autoverzekeraar gevraagd om het kenteken van je nieuwe auto door te geven. Na het doorgeven van dit kenteken wordt de autoverzekering gewijzigd. Je ontvangt dan direct een bevestiging via e-mail en een voorlopige dekking. Je mag dus meteen met de auto gaan rijden.

Gekochte auto verzekeren bij een andere verzekeraar

Je kunt de auto natuurlijk ook verzekeren bij een andere verzekeraar. Het verzekeren van de auto bij een nieuwe verzekeraar is doorgaans geen probleem. Wat moet je doen? Je gaat naar de website van de nieuwe verzekering. Via de website kun je online een verzekering afsluiten. Na verwerking van de aanvraag krijg je binnen enkele minuten een e-mail met de mededeling dat de nieuwe verzekering is afgesloten. Je weet dus binnen enkele minuten of je aanvraag is geaccepteerd. Circa 95 procent van de online aanvragen voor een autoverzekering worden vrijwel direct geaccepteerd. Let op! Ontvang je geen bevestiging? Dan is de aanvraag niet direct geaccepteerd. Je kunt in dit geval nog niet me de auto gaan rijden. De autoverzekeraar vindt dat nader onderzoek noodzakelijk is om te bepalen of je in aanmerking komt voor een autoverzekering. Doorgaans wordt dit onderzoek de eerstvolgende werkdag uitgevoerd. Je krijgt dus spoedig te horen of je aanvraag voor een nieuwe autoverzekering alsnog is geaccepteerd. Wat is er gebeurd met je oude verzekering? Je oude verzekering wordt door je nieuwe verzekeraar doorgaans tijdig opgezegd. Bovendien zorgt je nieuwe verzekeraar ervoor dat je nieuwe verzekering tijdig ingaat. Zo wordt voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.