Het verzekeren van je auto op een ander adres is niet toegestaan

Wellicht heb je je weleens afgevraagd of het mogelijk is om je auto te verzekeren op een ander adres? Dit is niet toegestaan.

Waarom is het niet toegestaan om bij het afsluiten van een autoverzekering een ander adres op te geven? Omdat een van de factoren die bepalen wat de hoogte is van de door jou te betalen premie voor je autoverzekering je woonplaats is. De te betalen premie kan per provincie, per stad en zelfs per wijk verschillen. Verzekeraars kijken naar de schadestatistieken per stad. Op die statistieken baseren ze hun risicoprofielen. Stel je woont in een grote stad. Uit de op de schadestatistieken gebaseerde risicoprofielen van verzekeraars blijkt dat de kans op schade daar groter is dan in een kleine stad. Je moet dus meer premie betalen.

Bij verhuizen moet je aan de autoverzekering denken

Ga je verhuizen? Vergeet dan niet om het nieuwe adres tijdig aan je verzekeraar door te geven. Het nieuwe adres kan gevolgen hebben voor de hoogte van de premie die je moet betalen. Waarom? Omdat je verzekeraar bij het bepalen van de premie de kans op schade of diefstal van je auto anders kunnen inschatten. Zo is bijvoorbeeld de kans op autoschade in een drukke stad groter dan op het platteland. Moet je na de verhuizing meer premie gaan betalen voor dezelfde auto? Dan kun je je afvragen of je verzekeraar nog bij je past. Wellicht betaal je bij een andere verzekeraar minder premie.

Auto verzekering vergelijken

Vergelijk online autoverzekeringen en verzekeraas met elkaar en vind de beste auto verzekering die bij jou persoonlijke wensen past. Vergelijken gaat heel makkelijk op basis van de kenteken van de auto. Door online te vergelijken bespaar je veel geld en tijd.